SØNDAGSTANKER
Skriv inn undertittel her

 EN SANN HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN

Denne uken, uke 38 2016 har jeg opplevd noe som vil prege meg resten av livet.

Det begynte for 10 år siden. Vi var en liten gruppe som bestemte oss før å samles for å be og lese i Bibelen. Gruppa hadde ikke tilknytning til noen menighet.

Gruppa har gjennomgått oppturer og nedturer, konflikter og kriser.

Gruppens «grunnlegger» døde av kreft på tross av at mange ba om helbredelse.

Videre ble det,av forskjellig grunner, vanskelig å finne dager det passet for alle å møtes

Vi var nær ved å gi opp.

Helt uventet og uten noe slags forvarsel, fikk gruppa en Messinger fra en person som ønsket å bli med i gruppen vår. Vi kaller ham Tobias.

I mellomtiden hadde en sentral person, la oss kalle personen Petronella, i gruppa flyttet til en annen kommune. Petronella hadde ikke sertifikat.

Igjen oppsto det en slags krise. Vi ba Gud finne en løsning. Jeg ba jeg også, selv om jeg ikke trodde at Gud fant noen løsning. Jeg mente at gruppa ikke hadde noe fremtid og var nær ved å kutte ut hele greia.

En dag i uke 37 fikk jeg telefon fra Petronella. Petronella jublet og fortalte følgende

  • Jeg satt på loftet og leste. Det var kveld og mørkt i hele huset. Det eneste lyset som fantes i, var ei leselampe i rommet jeg satt i. Plutselig ringte det på døra. Jeg for opp, famla meg ut i gangen, ned trappa og skrudde på de lysene jeg fant.
  • Utenfor sto tre personer som jeg kjente. De sa de ville besøke meg. I løpet av kvelden spurte jeg om de ville værer med i ei gruppe i Eigersund. Det ville de, og de kjører bil.

Selv om jeg hadde bedt Gud finne en løsning slik at Petronella kunne fortsette i gruppa, hadde jeg svært lite tro på at noen ville kjøre helt til Eigersund og være med i ei gruppe med bare ukjente.

Men de kom, og det jeg fikk høre og oppleve på dette gruppemøte, er det sterkeste jeg noen gang har opplevd når det gjelder Guds nærvær og ledelse.

Det viste seg at Tobias og vennene til Petronella haddde fått det samme budskapet fra  Gud og kallet fra Gud helt uavhengig av hverandre. De hadde ikke truffet hverandre før de møttes denne jveldeni uke 38

Selv om denne sammenhengen ikke har noe med Frelsesarmeen å gjøre vil jeg sitere noe som står i et Studiehefte over Efeserbrevet stemplet FRELSESARMEENS BIBELSKOLE

Sitat: « Den avgjørende forskjellen mellom levende og død kristendom er om vi er villige til å la Ordet forvandle oss så at Ordet ikke bare bli ord, men at det virker i oss»

25. 09. 2016