SØNDAG 16. OKTOBER 2016
Skriv inn undertittel her

Å  FISKE PÅ  LIKSOM

Som barn likte jeg å fiske. Jeg var ofte med faren min og fisket i elver og vann i Sirdalen.

Å få en ørret på kroken var stor stas.

For et år siden gikk jeg inn i en sportsbutikk og spurte om de hadde fiskestenger for barn. Det hadde de. Ettersom det var over 50 år siden forrige gang jeg fisket, var jeg noe usikker på hva mer en selve stanga jeg måtte ha. For å værer på den sikre siden kjøpte jeg alt som ble foreslått. Glad og fornøyd dro jeg opp til hytta. Foruten fiskestanga hadde jeg en boks med levende meitemark, et dusin fluer, 6 sluker, reserve sen/snøre, dobbe, en boks fiskekroker, og noe annet jeg ikke husker hva heter.

Barnebarnet som var på besøk, jublet.

Vel framme ved fiskevannet prøvde vi først med levende mark. Fant ut at var dyreplageri, gravde et lite hull i bakken og slapp ut all marken.

Vi prøvde med flue og dobbe. Hver gang vi kastet, hekta flua, dobben eller begge deler seg fast i busker og trær.

Da samtlige fluer hang pyntelig og fint i busker og trær, prøvde vi med sluk. Men vi fant fort ut at det måtte være noe feil med slukene, for de ble sittende fast i bunnen av vannet.

Da fikk barnebarnet mitt en god ide. Han løsnet en av dobbene som satt fast i krattet, festet dobben til snørt og kastet ut. Det gikk strålende. Å fiske på liksom, var helt topp. Stor stas ble det da han klarte i kaste dobben helt ut til noen vannliljer. Gleden ville ingen ende ta da han klarte å få løs ei vannlilje og dra den i land. Målet ble nå å dra i land så mange vannliljer som mulig.

Denne fisketuren har fått meg til å tenke på at jeg oppfører meg mange ganger på samme måte når det gjelder kristenlivet mitt. Jeg later som om jeg er interessert i at mennesker skal bli frelst og bli mer og mer kjent med Gud. I virkeligheten er jeg ikke så veldig interesser. Det er mer behagelig å sette seg andre mål Det er mye enklere å bare late som.

Jesus ønsker ikke «liksom kristne»

Jesus kaller oss til å gå ut og bli menneskefiskere sammen med ham.

BØNN: Nådige Gud, hjelp oss til å leve helhjertet for deg i tjeneste for ditt rike, amen.