FORSONING
Skriv inn undertittel her


FORSONING

Sigbjørn Rønning skriver følgende: Ofte i livet opplever vi å stå i en situasjon som vi ikke liker. Vi skulle gjerne sett at ting var annerledes! Men det står ikke i vår makt å forandre på det. Andre kan heller ikke gjøre noe med det - eller vil ikke.

Det klokeste en da kan gjøre er å forsone seg med situasjonen

Det eneste du oppnår ved å bruke tid og krefter på det umulige, er at du sløser med din tid og dine krefter. I tillegg vil du lett bli nedstemt, deprimert og få dårlig selvbilde! Det er bortkastet energi!  
FORSONING 

Men mennesker som har forsonet seg med sitt liv, blir akseptert. De kan godt si fra om sine begrensninger uten å bli oppfattet som lat eller at de vil utnytte andre. Folk respekterer at vi har våre begrensninger. Og om folk ikke forstår - hva gjør vel det? Det vi ikke kan, det kan vi ikke uansett!

Forsoning er som sagt å slutte å kjempe mot det umulige. Slippe taket i sorgen. Se framover og fokusere på mulighetene i stedet for å bruke tid og krefter på umulighetene

FORSONING 

Det å se på seg selv som et "offer" for omstendigheter kan være forståelig. Og mange synes de oppnår store fordeler ved at andre synes synd på dem! De får oppmerksomhet, medlidenhet, forståelse og hjelp til ting de kunne klart selv. De benytter sin situasjon til å utnytte andre.

Prisen man betaler ved å føle seg som et offer for stor.

Problemet er bare at folk merker dette. Og de som på denne måten bruker sin "offer-rolle" til å tiltrekke seg oppmerksomhet og oppnå fordeler ved det, blir til slutt ensomme fordi folk trekker seg unna dem.


03.11. 2017